"Semaja": God heeft gehoord!0
0
00
Hoe het begon

Semaja is een interkerkelijk gospelkoor uit Winschoten

Eerst een stukje historie: Voorjaar 1999.

 

Het Opstandingskoor wordt opgeheven vanwege het teruggelopen ledental. Heel jammer dus, maar het geeft ook de mogelijkheid om iets anders te beginnen.Twee mensen steken de hoofden bij elkaar om ideeën te verzamelen hoe dit aangepakt moet worden, er wordt een brief opgesteld waarin mensen worden gevraagd die van zingen houden. Maar zingen alleen is niet voldoende: de missie is om door zang en muziek de Liefde van Jezus uit te dragen.

Deze brief wordt verspreid onder mensen met verschillende kerkelijke achtergronden. Tot onze grote verrassing blijkt er veel belangstelling te zijn. Er wordt een eerste vergadering gepland en die wordt gehouden bij de familie Van der Wekken, er zijn al heel wat mensen aanwezig. Er wordt een tweede vergadering belegd, bij Heleen Hofman, en dan zijn er meer dan 40 mensen aanwezig. Een enorme belangstelling dus. Nu nog een dirigent en een ruimte waar we kunnen oefenen. Ook dit loopt voorspoedig, Lammy Korte uit Bellingwolde wordt onze dirigente en we mogen gebruik maken van de Bouwsteen bij de Chr.Ger.Kerk aan de Pottenbakkerstraat.

Op 4 november 1999 wordt Semaja opgericht.

Na een jaar oefenen volgt ons eerste optreden: in de Uur voor U dienst in de Christelijk gereformeerde kerk te Winschoten.

Vanaf het tweede jaar van ons bestaan verhuizen we naar de Hervormde Kerk te Westerlee. In juni 2005 heeft Jack Mulder de leiding overgenomen. "Ik had hierin echter geen enkele ervaring en ben om het zo te zeggen "voor de leeuwen" geworpen". 

Tegenwoordig repeteren we op maandagavond van 20.00 - 21:45 uur in de Vredeskerk aan de Burgemeester Venemastraat in Winschoten, en hebben we inmiddels een enthousiaste nieuwe dirigent Wouter Gombert.

Wat het fijnste aan ons koor is? We zingen samen over de liefde voor Jezus, kerkmuren vallen weg want dit is wat ons samenbindt.                    

Misschien denk je nu: "dit is misschien wel wat voor mij". Kom gerust een keer langs, of stuur een ons een mail voor verdere informatie (zie tabblad "contact"). Wij kunnen best nog een paar extra bassen en tenoren gebruiken maar natuurlijk zijn alten en sopranen ook van harte welkom.

 

 

 Gospelkoor Semaja    webmaster@gospelkoorsemaja.nl